Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-05@09:00:48 GMT

عامل سقوط امت‌ها چیست؟ +صوت

تاریخ انتشار: ۱۹ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۲۷۱۷۵۴

عامل سقوط امت‌ها چیست؟ +صوت

به گزارش خبرنگار حوزه قرآن و عترت  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، قرآن کریم مشتمل بر معانی دقیق، تعالیم و حکمت‌هایی والایی درباره حقیقت خلقت و اسرار هستی است که عمده مردم در عصر رسالت از درک آن ناتوان بودند. از این رو پیامبر اکرم (ص) و پس از ایشان مفسران به تبیین و شرح جزئیات آیات قرآن کریم پرداختند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ما نیز با هدف آشنایی بیشتر با آیات الهی، هر روز به چند آیه از کلام الله با استناد به تفاسیر معتبر مفسران قرآن کریم می‌پردازیم.

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ

به نام خداوند رحمتگر مهربان

وَلَقَدْ أَهْلَکْنَا الْقُرُونَ مِنْ قَبْلِکُمْ لَمَّا ظَلَمُوا ۙ وَجَاءَتْهُمْ رُسُلُهُمْ بِالْبَیِّنَاتِ وَمَا کَانُوا لِیُؤْمِنُوا ۚ کَذَٰلِکَ نَجْزِی الْقَوْمَ الْمُجْرِمِینَ

و محقّقا ما اقوام و مللی را پیش از شما به کیفر ظلمشان سخت به دست هلاک سپردیم و نیز به کیفر آنکه پیغمبرانی با آیات و معجزات بر آن‌ها آمد باز هیچ ایمان نیاوردند. ما این گونه مردم بد عمل را به کیفر می‌رسانیم.

فایل صوتی تلاوت آیه ۱۳ سوره یونس

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی تفسیر آیه ۱۳ سوره یونس

در این آیه التفاتى از غیبت به خطاب به کار رفته، قبلا انسان‌ها غایب فرض شده بودند و در این جمله مخاطب قرار گرفته اند و گویا نکته این التفات تشدید در انذار است، چون انذار و تهدید به صورت مستقیم اثر بیشترى از تهدید در پشت سر دارد.

بیشتر بخوانید

ویژگی‌های همسر خوب از منظر قرآن چیست؟ + صوت

سپس التفاتى دیگر در جمله (کذلک نجزى القوم المجرمین) به کار رفته، چون روى سخن را که تا اینجا با مجرمین بود از مجرمین برگردانیده متوجه رسول خدا (ص) کرده و فرموده: ما مجرمین را این طور سزا مى دهیم و نکته این التفات این است که خواسته است خبر از سنت الهى در هلاکت مجرمین را به کسى بدهد که اهل فهم آن است، و او رسول خدا (ص) است که هم این خبر را مى فهمد و هم به صدق آن ایمان دارد، نه آن مردم مجرم که ایمانى به آن ندارند.

چون اگر ایمان مى داشتند به آن کفر نمى ورزیدند. این نکته در جمله (و لقد اهلکنا القرون من قبلکم... و جاءتهم رسلهم) در کار نبود، چون این جمله از یک ماجراى تاریخى خبر مى دهد که اگر مخاطبین، آن را تصدیق نمى کردند به جائى بر نمى خورد.
«قرون» جمع «قرن»، به مردمی که در یک عصر وزمان زندگی می‌کنند، گفته می‌شود.

پیام‌های آیه ۱۳ سوره یونس

۱-ظلم وستم، زمینه ساز سقوط ملّت هاست. «أَهْلَکْنَا الْقُرُونَ ... لَمّا ظَلَمُوا»

۲-عقاب و قهر الهی، بعد از اتمام حجّت است. «أَهْلَکْنَا وَ جاءَتْهُمْ رُسُلُهُمْ بِالْبَیِّناتِ»

۳-هلاکت، برای ستمگرانی است که امیدی به ایمان و اصلاحشان نیست. «وَ ما کانُوا لِیُؤْمِنُوا»

۴-در کنار تاریخ باید فلسفه‌ی تاریخ نیز بیان شود تا مایه‌ی عبرت باشد. «أَهْلَکْنَا الْقُرُونَ ... کَذلِکَ نَجْزِی»

۵-سنّت‌های الهی، همگانی و همیشگی است. «کَذلِکَ نَجْزِی الْقَوْمَ الْمُجْرِمِینَ»

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: ظلم و ستم تفسیر قرآن قرآن کریم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۷۱۷۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستگیری عامل قتل زن و مرد میان‌سال در قیامدشت

فرمانده انتظامی شهرستان ری از دستگیری عامل قتل زن و مرد میان‌سال در قیامدشت، خبر داد و گفت: انگیزه جنایت، اختلافات مالی بوده است. - اخبار استانها -

سرهنگ محمد قاسم طرحانی در گفت‌وگو با خبرگزاری تسنیم در ری، با اشاره به دستگیری قاتل فراری بیان کرد: اواسط اردیبهشت‌ امسال، مرگ مشکوک یک زن و مرد میان‌سال در روستای سنگتراشان در محدوده قیامدشت به مرکز فوریت‌های پلیسی 110 گزارش داده شد.

وی افزود: طولی نکشید که ماجرای این جنایت در بیسیم‌های مأموران کلانتری 174 پیچید. خیلی زود تیم تحقیق راهی محل حادثه شدند و جسد زن و مرد میان‌سالی را مشاهده کردند که براثر ضربات متعدد سنگ بر سر به قتل رسیده بودند؛ بررسی‌های اولیه نیز نشان می‌داد که قاتل یکی از آشنایان این 2 مقتول است.

فرمانده انتظامی شهرستان ری گفت:  مأموران در تحقیقات ابتدایی متوجه شدند، قاتل که با زن و مرد میان‌سال به دلیل تقسیم ارثیه، اختلافات مالی گسترده‌‌ای داشته روز حادثه با اجرای نقشه قبلی این جنایت را مرتکب شده و پیش از رسیدن پلیس از مهلکه گریخته است.

سرهنگ طرحانی عنوان کرد: تحقیقات همچنان ادامه داشت تا اینکه مأموران با تجزیه و تحلیل‌های اطلاعاتی مخفیگاه متهم را شناسایی کردند و پس از هماهنگی‌های لازم با مرجع قضایی به دستگیری وی در یک عملیات منسجم موفق شدند.

وی گفت: متهم پس از انتقال به کلانتری 174 قیامدشت خیلی زود هدف تحقیقات قرار گرفت و به جرم خود مبنی بر به قتل زن و مرد میان‌سال با انگیزه اختلاف مالی اعتراف کرد.

کیفرخواست متهم قتل یک پزشک در بندرماهشهر صادر شد

فرمانده انتظامی شهرستان ری با بیان اینکه خط قرمز پلیس امنیت شهروندان است، خاطرنشان کرد: با صدور قرار قانونی از سوی مرجع قضایی، متهم برای روشن شدن زوایای پنهان پرونده و تحقیقات تکمیلی در اختیار پلیس آگاهی قرار گرفت.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • معلم «انسان ســـاز» است/ ترسیم مثلث «عشق، ایمان و اراده»
  • دستگیری عامل قتل زن و مرد میان‌سال در قیامدشت
  • اعتراف ربایندگان «یسنا» | اقدام مجرمین بعد از ربودن یسنا
  • اعتراف ربایندگان «یسنا» به جرم خود | اقدام مجرمین بعد از ربودن دختر ۴ ساله
  • سقوط تراتسفورماتور در منطقه پردیس اهواز
  • ایمان برای انسان مؤمن امنیت به ارمغان می‌آورد
  • دلیل اهتمام امام صادق(ع) به فعالیت‌های علمی و شاگردپروری
  • سلیمی تراکتور را رفت و برگشت کرد!(عکس)
  • کاهش زمان فعالیت معلمان مدارس غیردولتی به ۳۰ ساعت
  • بازداشت عامل تیراندازی به ماموران منابع طبیعی مازندران